tisdag 28 maj 2013

Tullmagasinet öppet även i sommar.

Ett säkert vårtecken är Tullmagasiet som öppnar sina dörrar vid Andra Sjön. Visst är Tullmagasinet en tillgång för Nykarleby stad. Varje stad som är granne till havet och båtliv bör ha ett trivsamt ställe där folk kan sitta och njuta till en kopp kaffe eller något ätbart. På torsdag öppnas en utställning där medlemmarna från Konstringen visar sina verk. Och under sommarens lopp händer det många intressanta saker med musik och andra uppträdanden. Tack Ralf för att du håller dörrarna öppna.

måndag 27 maj 2013

Våren raskar

Nu har våren bråttom, häggarna har redan blommat en vecka, vårströmmingen går i ryssjorna, blåbär och smultron blommar och svalorna är i full gång med att rappa sina bon precis ovanför dörren och skiten på väggen.

lördag 25 maj 2013

Lågt vattenstånd 22 maj

Det är sig likt på våren. Vattenståndet är mycket lågt och på Storsand i Monäs märks det tydligt i och med att det är mycket långgrunt. Här  har sandbottnen kommit i dagen men efter midsommar brukar man kunna vada och böta fötterna där det är torrt i dag.

torsdag 16 maj 2013

Grand Canyon i Nykarleby

Visst finns det en Grand Canyon i Nykarleby, dock inte lika storslagen som den i Amerika. Men med mänsklig medhjälp kan det bli så här dramatiskt. Den övre bilden är fotograferad på samma ställe.

tisdag 7 maj 2013

Diabild från Grisselören

Bilden ar skannad från en diabild. Enligt noteringen på ramen är fotot taget i mars 1991.  Ser ut att vara blå timmen, eller så är fotot underexponerat. Jag lät bilden vara mörk för att behålla nattstämningen.