måndag 17 juni 2013

Vy som återkommer

Det här är en vy som jag ofta fotograferar i olika väder och under olika årstider. Och visst är det vackert nu när sommaren har kommit på allvar.

Inte övergiven

Cykeln är knappast övergiven. Den kanske bara väntar på att få åka på tur.

Visst blev det bra!


Visst blev det bra  när de sk. Holmströmska husen renoverades från grunden. Det var fint att någon tog mod till sig och återställde husen i ursprungt skick. De höll ju  på att bli en styggelse för staden Nykarleby. Men nu kan vi vara stolta att kunna visa upp borgarhuskvarteret från 1800-talet.

tisdag 11 juni 2013

Spindelnät

Till en riktig sommar hör ett präktigt spindelnät

Måsen hyrde bryggan

Vi har fått en ny granne vid sommarstugan. Plötsligt hade en fiskmås ockuperat vår brygga. Tydligen tyckte måsen att bryggan såg gammal och övergiven ut och att den var ett perfekt ställe att bygga sitt bo på. Vi har accepterat vår nya granne och måsen tycks också godkänna att vi använder bryggan ibland.

fredag 7 juni 2013

Småföretagen visade upp sig




Företagstorget på fredagen den 7 juni blev åter en lyckad tillställning. Här kunde småföretag i Nykarleby visa upp sig själva och sina produkter. Även vädret visa upp sin goda sida, även om det kom en liten miniskvätt från skyn.

onsdag 5 juni 2013

Ljus och skugga


Spritkök och blåslampa


Originalbilderna av spritköket och blåslampan kan ses på Konstringens konstutställning i Tullmagasinet i Nykarleby. I år valde jag att ställa ut foton av de gamla föremålen med härlig patina i stället för att gräva fram en gammal målning.